Thema’s

Hieronder vind je verschillende thema’s die informatie bieden over een bepaald onderwerp. Als je op een thema klikt ga je naar de pagina waar ook de organisaties en stichtingen staan die je meer over het thema kunnen vertellen.

JONGEREN

LHBTI-jongeren in Flevoland die in contact willen komen met elkaar kunnen dit doen bij bestaande groepen in zowel Lelystad en Almere. Misschien is er ook de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een GSA op je school.

 

GELOOF

Veel mensen denken dat LHBTI+ zijn en religie niet samen gaan, ook veel LHBTI+ personen zelf. Het uit de kast komen kan voor een LHBTI+ persoon een enorme worsteling zijn wanneer zij een religieuze achtergrond hebben.

ONDERWIJS

Zit je op school? En zou je graag een GSA willen opzetten? Docenten en vertrouwenspersonen die op zoek zijn naar gastlessen rondom seksuele diversiteit kunnen hieronder partijen vinden die dit aanbieden.

SPORT

In Flevoland zelf zijn geen specifieke LHBTI+ sportverenigingen actief. Onderstaande verenigingen zijn actief in Amsterdam.

OUDEREN

LHBTI+ ouderen zijn een snelgroeiende, maar vaak onzichtbare groep. De generatie die aan de wieg heeft gestaan van de emancipatie-beweging begint steeds meer binnen deze categorie te vallen.

TRANSGENDER PERSONEN

De onderwerpen transgender-zijn en genderdysforie zijn thema’s die steeds meer bekend raken bij meer mensen. Of het nu een persoonlijke ervaring is in de directe omgeving of dat men wel eens iets op tv voorbij heeft zien komen, het onderwerp wordt steeds beter bespreekbaar. Op de volgende pagina’s treft u een overzicht van organisaties die u meer kunnen vertellen over dit onderwerp.

ZORG

Of het nu gaat om fysieke, seksuele of psychische gezondheid. Er is voldoende informatie beschikbaar over dit thema. Als patiënt ben je extra kwetsbaar en in een afhankelijke positie omdat het over je gezondheid gaat.

VEILIGHEID & DISCRIMINATIE

Heb je een nare ervaring gehad? Meld het! Mensen verschillen van elkaar, maar deze verschillen worden niet altijd en overal evenveel geaccepteerd in de samenleving.